FAQ items aan het laden...
Inspiratie2021-01-02T13:26:25+00:00

Inspiratie

“Op het snijvlak van bedrijvigheid en natuur leren we 180 graden anders naar onze uitdagingen kijken.”

Mijn droom

De Alliantiemanager is ontstaan vanuit mijn droom, een droom waaraan ik met mijn kwaliteiten bij wil dragen.

“In mijn droom komen mens en natuur op een vruchtbare manier bij elkaar. We weten een samenleving te bouwen waar het goed toeven is, waar de natuur onderdeel is van ons leven en waarin we zowel in onze materiële als in onze immateriële behoeften kunnen voorzien.

Overheden, ondernemers, onderwijsinstellingen, belangenbehartigers, burgers en kunstenaars zoeken elkaar in uiteenlopende allianties op. Ze realiseren initiatieven die niemand voor mogelijk hield. We combineren wonen, bedrijvigheid, energieopwekking, landbouw en recreatie met natuur.

In mijn droom mogen mensen twijfelen, het niet zeker weten, hun onzekerheden delen en elkaar daarmee een spiegel voorhouden. Een spiegel die ons beter doet beseffen waar we staan en wat nodig is.

Er zijn in de samenleving van mijn droom tijden van hard werken, intensief overleg, netelige kwesties, onderhandeling en lobbyen. Er zijn onhandige acties en lumineuze oplossingen, gedurfde keuzes en deadlines.

Er zijn momenten van rust, reflectie, blijdschap, fouten erkennen, wandelen en zeelucht opsnuiven.”

Allianties zijn krachtige instrumenten om delen van deze droom waar te maken. Die allianties ondersteun ik graag, met volledige inzet van mijn kennis, vaardigheden en intrinsieke motivatie.

– Philip

December 2020

Zet koers!

We zijn op “dit kleine stukje aarde” allemaal met elkaar verbonden. Dat heeft Corona ons dit jaar nog eens heel duidelijk gemaakt. En Corona is niet de enige uitdaging die ons anno 2020 allemaal aangaat.

Als de nood hoog is, zien we eendracht en zijn we tot gedragsveranderingen in staat die we vooraf niet voor mogelijk hielden.  En, opeens zijn er geen files meer en is de lucht een stuk schoner. We zijn creatief en flexibeler dan we dachten. Dat vind ik interessant om vast te houden naar 2021.

Afgelopen maanden heb ik samen met mijn zus het huis van mijn vader opgeruimd voor overdacht aan nieuwe eigenaren. Het heeft mij doen beseffen hoeveel wij in een mensenleven weten te verzamelen.  En wat doen we ermee aan het einde? Wat ik meeneem naar 2021, minder verzamelen = minder afval.

In mijn werk heb ik het geluk met maatschappelijk bewogen mensen samen te werken die hun opgebouwde expertise willen inzetten voor een groenere en duurzame toekomst.   Dat is prettig werken en ervaar ik als een groot voorrecht.  Echter, ik ben me bewust geworden dat wij jongeren, aan het begin van de arbeidsmarkt, hierin nauwelijks betrekken.  Met Corona is dat nog zichtbaarder geworden. In 2021 wil ik jongeren veel actiever gaan betrekken bij mijn opdrachten en er enkele persoonlijk begeleiden.

De aankomende weken zijn traditiegetrouw weken van reflectie. We zoomen meer uit. Wat willen we vooral koesteren? Wat toch echt anders?

Als teken van dank voor de samenwerking in het afgelopen jaar, wilde ik je wat toesturen. Geen fysiek iets per post, maar een hulpmiddel dat je kan helpen om koers te zetten voor 2021. Nieuwsgierig? Maak dan de bijlage open. Je kunt deze printen, je eigen aantekeningen erop schrijven en als geheugensteun ergens neerleggen.

“Coalities bij elkaar brengen is boeiend en dankbaar werk.”

Mijn inzet is altijd een dagprogramma ontwerpen dat deelnemers verbindt, een stap verder brengt en blijft “hangen”.
Zo’n dag maak je samen, samen met sprekers, begeleiders, dagvoorzitter en niet te vergeten met de mensen van de catering, geluid en beeld!
Nieuwsgierig? Hieronder voorbeelden hoe dat kan uitpakken.
Ga naar de bovenkant