“Mensen die zich ergens voor willen inzetten, moet je niet in de kou laten staan.”

Als Alliantiemanager weet ik de vaart er in te krijgen, door:

 • managen
  Ik maak een procesontwerp op hoofdlijnen, met doelen en randvoorwaarden. Vervolgens faciliteer en begeleid ik het proces naar realisatie. Als alle voorwaarden geschapen zijn en het project beweegt, laat ik het verder met een gerust hart aan de projectbetrokkenen over.

 • kwartier maken
  Als ‘informateur en formateur’ van het project voer ik verkennende gesprekken en maak een eerste outline om te kunnen starten. Van organisatiewijze, haalbaarheid en financiering tot gewoon met de voeten in de klei zorgen dat de eerste stappen gezet worden, zodat het project gaat draaien.

 • voorzitten
  Kennis delen, trechteren, alternatieven verkennen, weer op één lijn komen? Als empathische, intuïtief én inhoudelijk scherpe voorzitter zorg ik dat het snel en goed verloopt.

 • adviseren
  Soms heb je niet meer nodig dan een volwaardige sparring partner, met een relevant netwerk en jarenlange ervaring.

Persoonlijk, deskundig en vaardig

Als Alliantiemanager faciliteer ik een iteratief proces. Daarbij vaar ik op mijn ervaring en intuïtie. Ik werk graag samen met anderen. Ik spreek op conceptueel niveau met bestuurders. Experts vraag ik het hemd van het lijf, en ik maak open contact met degenen die geraakt worden door de effecten van het project.

Ik benader anderen oprecht en weet een ontspannen relatie op te bouwen. Open minded en met aandacht voor zowel gevoelens als ideeën.

Met complexe, gespecialiseerde en technische informatie voel ik me thuis. Ik vraag door en weet de kern van wat nodig is boven water te krijgen. Dan ligt de weg open voor een weloverwogen beslissing en een passend vervolg.

Voor jouw project?

Ik werk graag voor opdrachtgevers die diplomatiek en resultaatgericht zijn. Opdrachtgevers die oog hebben voor anderen, afstemming belangrijk vinden en een kijk hebben op de toekomst en de strategische belangen. Ik hecht eraan om bij de start meteen een stevige basis te creëren – en daarmee tijd en geld te winnen in de rest van het traject.